Sportmassage

Sportmassage is in ons land een bekende vorm van een stevige massage die niet alleen onder (top)sporters maar ook onder mensen met een drukke (kantoor)baan steeds meer aan populariteit wint.

Mensen gaan steeds vaker bewust om met hun gezondheid en hebben naast een drukke baan of gezin ook de behoefte om actief te bewegen. Spieren en gewrichten worden daarbij intensief belast en door het drukke schema is er vaak onvoldoende hersteltijd tussen de verschillende bezigheden.

Deze mensen beseffen dat het goed onderhouden van het lichaam een belangrijk onderdeel vormt om de gezond- en fitheid in stand te houden en daarmee het drukke dagelijkse schema goed te kunnen doorlopen. Ook bij op het oog kleine klachten is het dan belangrijk deze te laten behandelen.

Chinli TuiNa Therapie is de behandelvorm die bij Praktijk Jeroen Woudenberg wordt uitgevoerd. Deze therapeutische massagevorm kan qua stevigheid te vergelijken zijn met een intensieve sportmassage. De intensiteit van de behandeling wordt per cliënt en klacht bepaald.

 
 

Ontspanningsmassage

Ook ontspanningsmassage is in ons land erg populair. De ontspanningsmassage onderscheidt zich van de sportmassage doordat deze rustiger en zachter wordt uitgevoerd. Het accent ligt hierbij op de ontspanning en niet op herstel van spieren.

Soms is het gewoonweg heerlijk om even een moment puur voor jezelf te hebben zonder de dagelijkse dingen die je continu bezighouden en zich uiteindelijk ook uiten in een gespannen gemoed en gespannen spieren. Een ontspanningsmassage geeft je de mogelijkheid even helemaal uit je hoofd te zijn en weer terug te keren naar je lijf.

Bij Praktijk Jeroen Woudenberg wordt een ontspanningsmassage niet in die vorm aangeboden. Wel kan binnen het therapeutisch behandeltraject de keuze worden gemaakt een bepaalde klacht met een meer op ontspanning gerichte behandeling te benaderen.
Het betreft dan een VoetreflexPlus of Chinli TuiNa behandeling die met een lage intensiteit wordt uitgevoerd.

 
 

Medical Taping

Het Medical Taping Concept is een heel simpele maar effectieve behandeling waarbij de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam worden gestimuleerd.

De elastische tape wordt op de huid geplakt en tilt deze enigszins op waardoor de bloed en lymfecirculatie wordt versterkt en herstel na een blessure sneller verloopt.

De tape werkt daarbij ook in op het zenuwstelsel en bevordert het zo normaal mogelijk kunnen bewegen tijdens een blessure. Hierdoor kunnen de pezen en spieren aantoonbaar sneller herstellen.

Ook kan middels deze tape techniek een beweging enigszins aangepast worden, zonder dat het lichaam nadelig wordt beïnvloed.
De tape zorgt verder voor pijndemping, geeft steun aan spieren en gewrichten, stimuleert de vocht (oedeem) afvoer en corrigeert gewrichten en weefsel. De tape behoudt tot wel 7 dagen zijn werking.

Medical Taping wordt uitsluitend toegepast als onderdeel van een behandeling en dient ter ondersteuning van deze behandeling. 

Het Medical Taping Concept kan gebruikt worden bij:

  • nabehandeling van blessures;
  • houding correcties;
  • overbelastingsklachten zoals bij schouders, tennis-elleboog, golfer-elleboog;
  • achillespeesklachten;
  • recuderen van ontstekingen of vochtophopingen.